pondělí 28. listopadu 2011

Adventní trhy na zámku Nelahozeves

Ahojky, tak mám za sebou svůj první trh coby prodejce keramiky. Moc se mi tam líbilo jako stánkaři i jako návštěvníkovi. Advetní trhy se na zámku Nelahozeve opakují každej rok (i jaro), doufám, že až vás všechny budu zvát příště, budu mít už i vás, kámošky blogerky. Tak vás všechny, mé budoucí kámošky, zdravím .... a těším se na vás ...
A toto je můj a kolegyňky stánek ...

pátek 18. listopadu 2011

Příprava na adventní trh v areálu zámku Nelahozeves 26.-27.11.

S mojí kamarádkou Janou, která je také nadšená "keramička" pojedeme příští víkend prodávat své výtvory. Nejsem v tom moc sběhlá, takže jsem totálně "technicky" nepřipravená, ale spoléhám na světoběžnici Janinu, že naloží svůj stánek a stolečky a štafle s poličkami a vyrazíme. Proto bude následující pracovní týden dost náročný a plný příprav. Po práci budu balit keramiku. Ještě jsem se takové výrazné akce ještě neúčastnila, takže na jednu stranu se moc těším a na druhou stranu mě trochu škrudná v žaludku trémou ... Držte mi palečky, ať se to všechno zvládne a dobře dopadne.

neděle 13. listopadu 2011

Jak jsem propadla keramice

.. když jsem zabydlovala naši zahradu a hledala nápady v různých časopisech, napadlo mě, že v zahradě má místo i keramika. Nemyslím tím teď klasické keramické květináče, ale hlavně keramiku, která by je vhodně doplňovala. Navštívila jsem pár keramických trhů a zahradnictví a chtěla si něco takového koupit, tak jsem si nakonec nic nekoupila. Ano, pravda, téměř všude na nás kouká zahradní keramika, ale z mého pohledu tomu chyběl šmrc. Rozhodla jsem se, že si začnu keramiku vyrábět sama. Ríkala jsem si, na tom nic není, to určitě zvládnu. Tak jednoduché to nebylo a není. A tak krůček po krůčku, po absolvování kurzů jsem došla až sem.... Nezůstala jsem nakonec jen u zahradní keramiky, člověku to nedá a zkouší a zkouší, nápady přicházejí, některé se realizují, některé čekají někde schované na svůj čas a na některé zkrátka čas asi nevyzbyde .... Kamarádky, které sdílejí stejný vkus a zálibu v dekoracích na zahradě a na terase si u mě za čaly objednávat mé výtvory, potom kamarádky mých kamarádek ....Úžasné, byla jsem tak šťastná a ani Vám nedokážu popsat, jak jsem byla potěšená, když jsem svoje výtvory viděla i v jiných zahradách. A tak nakonec vznikl nápad vybudovat z neobydleného přístřeší na zahradě i minigalerku.


Vítejte na mém blogu, jmenuji se Margita a doufám, že se Vám bude, aspoň trošičku, u mě líbit.
Budu tady s dovolením prezentovat svoji keramickou tvorbu, moji velkou vášeň a třeba i spousty jiných věcí, nevím ....


























Taky se musím přiznat, že mi doma říkají vetešnice ... To proto, že miluji věci, které dýchají minulostí, sbírám pozinkované nádoby, ve kterých pěstuji a dekoruji květiny na zahradu, mám minisbírečku starých žehliček a měděných nádob.