Jeli jsme s Rozárkou za fešákem kozlem Jirkou na "námluvy".
Dovezla jsem si od majitele farmy (mimochodem taky velký fešák) čerstvé kozí mléko.
Až dost pro nás na okamžité pití, a tak jsem se rozhodla udělat zase sýr.
Pasterizace mléka...
po přidání kultury, syřidla a chloridu vápenatého
odlití části syrovátky - to je to nejlepší (nejzdravější), já ji dokážu vypít jen když je hodně vychlazená, občas si ji naleju i do vany, když se koupu, to jako abych byla krásnější (tady si ale tak jejího účinku nejsem jistá :-) )
forma a následné zatížení hmoty
odleželý sýr naložený v solném nálevu
Chutná báječně !
Mějte se krásně
Margo
:-) Musíš tomu věřit a pak ta syrovátková koupel bude určitě účinná... Rozárce ať vše dopadne dobře.
OdpovědětVymazat