úterý 6. září 2016

Dobrou chuť!

Jeli jsme s Rozárkou za fešákem kozlem Jirkou na "námluvy".


Dovezla jsem si od majitele farmy (mimochodem taky velký fešák) čerstvé kozí mléko.
Až dost pro nás na okamžité pití, a tak jsem se rozhodla udělat zase sýr.

Pasterizace mléka...


po přidání kultury, syřidla a chloridu vápenatého



odlití části syrovátky - to je to nejlepší (nejzdravější), já  ji dokážu vypít jen když je hodně vychlazená, občas si ji naleju i do vany, když se koupu, to jako abych byla krásnější (tady si ale tak jejího účinku nejsem jistá :-)  )

forma a následné zatížení hmoty


odleželý sýr naložený v solném nálevu


Chutná báječně !

Mějte se krásně
Margo

1 komentář:

  1. :-) Musíš tomu věřit a pak ta syrovátková koupel bude určitě účinná... Rozárce ať vše dopadne dobře.

    OdpovědětVymazat