čtvrtek 28. června 2012

... taky mi začínají prázdniny huráá

Hezký večer,

ne nebojte, do školy už dávno nechodím, i když, jak se to vezme :-) ... v průběhu školního roku si tak někdy připadám, a proto i mě začínají prázdniny a ty si fakt zasloužím!

Nevím, jestli jste na tom jako já, ale jako matka dětí školou povinných,  rozděluji rok na školní a prázdninový.

Dnes večer už na mě dolehla taková ta pohodička a dobrá nálada z pomyšlení, že teď nemusím 2 měsíce dělat NIC - tedy hlídat úkoly, kontrolovat tašku do školy (u vybraných jedinců), dělat rodinného taxikáře (odvézt, přivézt, škola, kroužky, fotbal atd), můžu klidně zapomenout koupit svačiny na druhý den do školy,
nemusím  sprintovat z práce, protože zase musím někoho někam dovézt atd. atd. nebo se nemusím učit biologii nebo zeměpis, abych mohla vyzkoušet učivo nebo se nemusím  biflovat nepravidelná slovesa z angličtiny, protože se je "musíme " naučit, no zkrátka povinností do školy mám dost a dost :-)
Proto se na prázdniny moc těším a doufám, že si je hezky užiju!

A tak, moje milé blogerky, cítíte-li to taky tak,  odpočívejte také, prázdninové měsíce utíkají snad nejrychleji z celého roku! ... a v září to začne nanovo.
Krásné prázdniny nám všem (i těm školou nepovinným)

Margit

pondělí 25. června 2012

Uplynulý víkend

... byl pro mě trochu keramicky náročný.
 Takhle to vždycky začíná .... tohle mě fakt neba....



 Jak jsem už psala v některém z minulých příspěvků, byla jsem se svojí keramikou v sobotu na akci a to  na zámku Veltrusy, kde se konala výstava růží a součástí této akce byly i stánky tak, jak to už bývá. Dopoledne tam se mnou trávil i můj "nejmladší chlap", tak to se mi líbilo, no nakonec  vydržel pouze do oběda, to si nechal přivolat taxíka - tedy přesněji našeho taťku. Nechala jsem ho aspoň fotit zámek a okolí, zámecký park je velmi hezký, zámek je zčásti přístupný (výstava) a zčásti uzavřen. Každopádně krásné místo, to je pro mě vždycky bonus navíc. Počasí nám přálo, stánky byly v trávě mezi velkými stromy, takže jsem se nepražila na sluníčku.











Na neděli mě moje milá kolegyňka zajistila taky keramický den, no odjela se slunit k moři a mě poslala stavět  stánek a vybalovat a zabalovat keramiku - máme kousek od nás  takový krásný areál, který byl vždycky tak trochu ukryt před veřejností a sloužil VIP zábavě. Pan majitel se rozhodl areál pootevřít všem a tak pořádal "Svatojánský den a asi i týden na baště" - putting golf zdarma, grilovačka, korálky,  KERAMIKA, cimbálovka, možnost podívat se do Kapličky sv. Jána, kterou vysvětil kardinál Dominik Duka. Pořídila jsem tady taky pár foteček, ale raději mrkněte na www.basta.cz.
P.S. pořádají a organizují tady úžasné svatby, kdyby náhodou měl někdo zájem :-)







.... malé slečny to při cimbálovce pěkně rozjely ....



No a byla neděle večer ... a já jsem se začala těšit do práce, že si konečně po víkendu odpočinu :-). Poslední síly jsem věnovala procházce po zahradě ... a pak jsem totálně odpadla ...







Objevila jsem v jednom zapadlém zahradnictví olivovník. Ten jsem musela mít, i když jeho pěstování je v našich podmínkách nejisté. Riskla jsem to, asi zvítězila nostalgie a vzpomínky na "minulý život" v krásné sladké Francii.



Mějte se báječně
Margit

čtvrtek 21. června 2012

Doplnění k antiku

Ahojky všem "milým vetešnicím" a všem dalším!

... jsem stále pod dojmem návštěvy Antiku a jsem moc ráda, že " v tom" nelítám sama.
Pro všechny, pro které není Mělnicko daleko anebo třeba v rámci prázdninových výletů rády navštěvují zajímavá místa, třeba jako město Mělník, cestu na Mělnicko vč. Kokořínska doporučuji , zvláště nedaleký Antik. Ten se nachází ve vesnici Spomyšl číslo 147, cca 10 km před Mělníkem, ze směru od dálnice D8, exit 18, z opačného směru exit neznám, neb tudy nejezdím. (nebo výjezd z Mělníka po státovce, směr Veltrusy, Kralupy nad Vlt.) - nemůžete minout,cesta vede okolo a jsou tam směrovky.
www.antik-spomysl.cz

Mají tam toho opravdu dost, samozřejmě jsem nedokázala všechno vyfotit, kromě klasického nádobí, bábovek, porcelánu, chlebníků a bůh ví všeho možného jsem tam viděla spoustu pozinkovaných nádob, vaniček, van, taky výlevky, stará okna, taková ta s hodně okénky, okenice, truhly, krásná zrcadla, moučnice, poličky na hrníčky různých velikostí, no prostě je tam toho spousty, až oči přecházejí. Některé zboží je původní, některé patinují (šmudlají) na bílou, zelenou nebo modrou barvu. Kousek odtud mají ještě jedno prodejní místo, kde nabídka pokračuje, tady je to hodně do bíla, bílé stoly (provensálského typu), lavice, židle, stoly, které na první pokuk vypadají jako stoly ze starých dveří, ale jestli to tak je, jsem až tak podrobně nezkoumala, to by se mi třeba líbilo moc.
Pokud to zkrátka nemáte až tak daleko, zastavte se tam, ale pozooor, je to psychicky náročné :-)

Když jsem odsud odjížděla směr Mělník, tak mě, stejně jako Majce  v komentáři, napadlo, jaké mám štěstí (tedy  spíš můj muž :-) ) , že tu nebydlíme, to bychom byli asi fakt na mizině.

Stihla jsem v rychlosti ještě vyfotit náměstí v Mělníku, kde byl cíl mé pracovní cesty, asi to z těchto fotek není moc poznat, ale mají tam docela hezké náměstíčko a taky zámek a taky soutok Labe s Vltavou (jo mimochodem pracuji na tom tam být se stánkem na vinobranní v září, ale kvůli tomu jsem tam tentokrát nejela, bylo to pracovní)


Jo a Jani, do Nové Paky jsem taky chtěla (četla jsem na blogu) zajet, už jsem i zkoušela "manipulovat" v zimě rodinku, že bychom mohli jet tentokrát třeba lyžovat tím směrem no a jako náhodou zajet do NP, ale nakonec jsem byla prozrazena, tedy chytla jsem se na návnadu mého muže, který něco tušil ... :-). No asi začínám být dost čitelná, aby ne, ať jedeme na výlet kamkoliv, pořád koukám, jestli tam nemají bazar ....

Děkuji moc za komentáře, asi jsem jim k minulému příspěvku měla nejvíc, takže díky díky.
Margit

středa 20. června 2012

Antik

Dobrý večer,
kousek od města Mělník je taková vesnička a v té vesničce antik - tedy tak se areál jmenuje. Už jsem tu párkrát byla, no a dneska jsem měla cestu kolem, tedy mohla jsem jet i jinak, ale to bych zase litovala, že jsem tam aspoň nemrkla. No, je to nádhera, tedy aspoň pro stejně postižené lidičky, jako já, myslím. Dnes jsem ale odolala, nic jsem si nekoupila. Vyfotila jsem pár snímků, tak mrkněte se mnou ...



















No a když už jsem byla v Mělníku, navštívila jsem tam obchod s látkami. Ani by mě to asi nenapadlo, ale před výlohou venku byly vystaveny látky, potištěné levandulí a růžičkové, prostě takové hezké. Odvahu vyfotit je jsem ale neměla. Mrkla jsem dovnitř a uchvátila mě látka jiná, bohužel pouze už zbytek v délce 1 m. Škoda, koupila bych si jí mnohem více a nechala bych si ušít něco do kuchyně. Kdybyste ji náhodou někde objevily, dejte mi prosím vědět.





Mějte se krásně!

sobota 16. června 2012

Co mě dnes čeká ... za fušku ...

Dobrý den a ahojky všem,

pokud máte pocit, že nic nestíháte, v práci jeden úkol za druhým, doma prach a kopa nevyžehleného prádla, zahrada plná všemožného plevele, nezoufejte, nejste v tom samy. Mrkněte na fotky níže a určitě se vám uleví, že  na tom nejste úplně nejhůř :-)
Takže dnešní můj úkol je jasný, jdu bojovat.... tedy s  tím plevelem ....


Kdo najde na fotce výše sazeničky okurek -  vyhrál.. :-)





Motýlí keř (snad budleia ?) - ani mě nenapadlo, že tak krásně voní ani jsem nikdy nevypozorovala, že se k němu slétávají motýlci. Roste u nás v jednom rohu zahrady, kam chodím, jen když sekáme trávu, ale naše paní sousedka, která k němu bydlí blíž než my, o něm mluví jako o zázraku - že tak krásně voní, že mají díky němu  "provoněnou" celou kuchyň. Tak jsem zapátrala a zjistila jsem, že je to právě onen motýlí keř. Je fakt, že když nepromrzne (docela tím trpí), tak kvete krásnými jemnými fialovými kvítky. Doporučuji.



Krásný slunečný víkend.




Margita

úterý 12. června 2012

... zase trošku keramiky

Moc vás všechny zdravím,

poslední dobou jsem se keramice moc nevěnovala, ale protože jdu za pár týdnů "stánkovat" na akci - výstava růží v nedalekém zámečku, začala jsem trošku tvořit. Když jsem domlouvala tuto akci, byla jsem požádána organizátory, abych přivezla keramiku jaksi tématickou, tedy květináče, truhlíky a věci spíše zahradní, než dárkové. Tak, aby to souviselo se zahradou a s růžemi, když už je to výstava růži. To mě vůbec nevadilo, naopak růže miluji a jak jste si určitě všimly, plácám z keramiky růžičky často.
... tady tedy pár nových věciček

- keramické truhlíky s "pnoucími" růžemi
- keramický svícinek
- slečna Růženka (když jsem ji už dokončovala, tak se přišel podívat můj 12-ti letý syn a prohlásil "mami, docela dobrý, ale má ňáký malý ko ...y"  pomooooc to je tedy komentář :-)







Ahojky všem a těšme se na víkend, zatím předpovídají, že už konečně bude sluníčko a já musím odplevelit záhony, neb mám plevel větší než kytky...