neděle 13. listopadu 2011

Jak jsem propadla keramice

.. když jsem zabydlovala naši zahradu a hledala nápady v různých časopisech, napadlo mě, že v zahradě má místo i keramika. Nemyslím tím teď klasické keramické květináče, ale hlavně keramiku, která by je vhodně doplňovala. Navštívila jsem pár keramických trhů a zahradnictví a chtěla si něco takového koupit, tak jsem si nakonec nic nekoupila. Ano, pravda, téměř všude na nás kouká zahradní keramika, ale z mého pohledu tomu chyběl šmrc. Rozhodla jsem se, že si začnu keramiku vyrábět sama. Ríkala jsem si, na tom nic není, to určitě zvládnu. Tak jednoduché to nebylo a není. A tak krůček po krůčku, po absolvování kurzů jsem došla až sem.... Nezůstala jsem nakonec jen u zahradní keramiky, člověku to nedá a zkouší a zkouší, nápady přicházejí, některé se realizují, některé čekají někde schované na svůj čas a na některé zkrátka čas asi nevyzbyde .... Kamarádky, které sdílejí stejný vkus a zálibu v dekoracích na zahradě a na terase si u mě za čaly objednávat mé výtvory, potom kamarádky mých kamarádek ....Úžasné, byla jsem tak šťastná a ani Vám nedokážu popsat, jak jsem byla potěšená, když jsem svoje výtvory viděla i v jiných zahradách. A tak nakonec vznikl nápad vybudovat z neobydleného přístřeší na zahradě i minigalerku.


Vítejte na mém blogu, jmenuji se Margita a doufám, že se Vám bude, aspoň trošičku, u mě líbit.
Budu tady s dovolením prezentovat svoji keramickou tvorbu, moji velkou vášeň a třeba i spousty jiných věcí, nevím ....


























Taky se musím přiznat, že mi doma říkají vetešnice ... To proto, že miluji věci, které dýchají minulostí, sbírám pozinkované nádoby, ve kterých pěstuji a dekoruji květiny na zahradu, mám minisbírečku starých žehliček a měděných nádob.

1 komentář:

  1. Milá Margito, děkuji za pozvání k tobě na Blog. Ihned jsem si jej dala do oblíbených a už teď se těším na tvé nové příspěvky. I když na mém blogu té keramiky moc není tak jsem její velkou milovnicí. Celý minulý školní rok jsem jezdila do Prahy a tímto směrem se vzdělávala. :-) Nyní mi manžel buduje keramickou dílnu a já se těším až na jaře koupím pec a začnu tvořit :-) Zatím jak vidíš nezahálím a zkouším všechno možné a všechno mě moc baví a všechno chci vyzkoušet. Těch plánů je moc a moc a tolik málo času na jejich realizaci, že? :-)
    Přeji krásný advent! Iveta

    OdpovědětVymazat