čtvrtek 21. června 2012

Doplnění k antiku

Ahojky všem "milým vetešnicím" a všem dalším!

... jsem stále pod dojmem návštěvy Antiku a jsem moc ráda, že " v tom" nelítám sama.
Pro všechny, pro které není Mělnicko daleko anebo třeba v rámci prázdninových výletů rády navštěvují zajímavá místa, třeba jako město Mělník, cestu na Mělnicko vč. Kokořínska doporučuji , zvláště nedaleký Antik. Ten se nachází ve vesnici Spomyšl číslo 147, cca 10 km před Mělníkem, ze směru od dálnice D8, exit 18, z opačného směru exit neznám, neb tudy nejezdím. (nebo výjezd z Mělníka po státovce, směr Veltrusy, Kralupy nad Vlt.) - nemůžete minout,cesta vede okolo a jsou tam směrovky.
www.antik-spomysl.cz

Mají tam toho opravdu dost, samozřejmě jsem nedokázala všechno vyfotit, kromě klasického nádobí, bábovek, porcelánu, chlebníků a bůh ví všeho možného jsem tam viděla spoustu pozinkovaných nádob, vaniček, van, taky výlevky, stará okna, taková ta s hodně okénky, okenice, truhly, krásná zrcadla, moučnice, poličky na hrníčky různých velikostí, no prostě je tam toho spousty, až oči přecházejí. Některé zboží je původní, některé patinují (šmudlají) na bílou, zelenou nebo modrou barvu. Kousek odtud mají ještě jedno prodejní místo, kde nabídka pokračuje, tady je to hodně do bíla, bílé stoly (provensálského typu), lavice, židle, stoly, které na první pokuk vypadají jako stoly ze starých dveří, ale jestli to tak je, jsem až tak podrobně nezkoumala, to by se mi třeba líbilo moc.
Pokud to zkrátka nemáte až tak daleko, zastavte se tam, ale pozooor, je to psychicky náročné :-)

Když jsem odsud odjížděla směr Mělník, tak mě, stejně jako Majce  v komentáři, napadlo, jaké mám štěstí (tedy  spíš můj muž :-) ) , že tu nebydlíme, to bychom byli asi fakt na mizině.

Stihla jsem v rychlosti ještě vyfotit náměstí v Mělníku, kde byl cíl mé pracovní cesty, asi to z těchto fotek není moc poznat, ale mají tam docela hezké náměstíčko a taky zámek a taky soutok Labe s Vltavou (jo mimochodem pracuji na tom tam být se stánkem na vinobranní v září, ale kvůli tomu jsem tam tentokrát nejela, bylo to pracovní)


Jo a Jani, do Nové Paky jsem taky chtěla (četla jsem na blogu) zajet, už jsem i zkoušela "manipulovat" v zimě rodinku, že bychom mohli jet tentokrát třeba lyžovat tím směrem no a jako náhodou zajet do NP, ale nakonec jsem byla prozrazena, tedy chytla jsem se na návnadu mého muže, který něco tušil ... :-). No asi začínám být dost čitelná, aby ne, ať jedeme na výlet kamkoliv, pořád koukám, jestli tam nemají bazar ....

Děkuji moc za komentáře, asi jsem jim k minulému příspěvku měla nejvíc, takže díky díky.
Margit

2 komentáře:

  1. Margi, krásně jsi nám popsala cestu do antiku, to je od tebe mooooooooc hezký. Já jsem fakt hrozná vetešnice (ostatně jako hodně holek tady) a mám štěstí, že mi v tom nikdo doma nebrání. No když teda dotáhnu starou bedýnku, špinavou, polorozpadlou, od popelnic tak fakt velkou pochvalu nesklidím. Teda hned ne, ale pak, až se z ní vyloupne krásný doplněk tak to už je lepší.
    Přeji ti krásný letní den Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Margi super navigačka! :-) Tak já tam zrovna tedy jezdím a exit jsi trefila taky :-) !!! Jen nevím, jestli tam mám jet, protože mě se hodí úplně všechno, mám plnou dílnu a poslouchám, že to u nás nemusí vypadat jako v Muzeu (můj 15ti letý synáček)a z těch tvých fotek jsem měla srdeční zástavu, hlavně NUTNĚ potřebuju truhlu a tu jsem tam na jedné fotce opodál zahlédla! Pokud jsi z okolí Prahy(jak sleduji z příspěvků) a pojedeš někdy na Kolín, tak se stav na kávu ať vidíš, že fakt nejsi sama...Ahoooj Jana

    OdpovědětVymazat