pondělí 25. června 2012

Uplynulý víkend

... byl pro mě trochu keramicky náročný.
 Takhle to vždycky začíná .... tohle mě fakt neba....



 Jak jsem už psala v některém z minulých příspěvků, byla jsem se svojí keramikou v sobotu na akci a to  na zámku Veltrusy, kde se konala výstava růží a součástí této akce byly i stánky tak, jak to už bývá. Dopoledne tam se mnou trávil i můj "nejmladší chlap", tak to se mi líbilo, no nakonec  vydržel pouze do oběda, to si nechal přivolat taxíka - tedy přesněji našeho taťku. Nechala jsem ho aspoň fotit zámek a okolí, zámecký park je velmi hezký, zámek je zčásti přístupný (výstava) a zčásti uzavřen. Každopádně krásné místo, to je pro mě vždycky bonus navíc. Počasí nám přálo, stánky byly v trávě mezi velkými stromy, takže jsem se nepražila na sluníčku.











Na neděli mě moje milá kolegyňka zajistila taky keramický den, no odjela se slunit k moři a mě poslala stavět  stánek a vybalovat a zabalovat keramiku - máme kousek od nás  takový krásný areál, který byl vždycky tak trochu ukryt před veřejností a sloužil VIP zábavě. Pan majitel se rozhodl areál pootevřít všem a tak pořádal "Svatojánský den a asi i týden na baště" - putting golf zdarma, grilovačka, korálky,  KERAMIKA, cimbálovka, možnost podívat se do Kapličky sv. Jána, kterou vysvětil kardinál Dominik Duka. Pořídila jsem tady taky pár foteček, ale raději mrkněte na www.basta.cz.
P.S. pořádají a organizují tady úžasné svatby, kdyby náhodou měl někdo zájem :-)







.... malé slečny to při cimbálovce pěkně rozjely ....



No a byla neděle večer ... a já jsem se začala těšit do práce, že si konečně po víkendu odpočinu :-). Poslední síly jsem věnovala procházce po zahradě ... a pak jsem totálně odpadla ...







Objevila jsem v jednom zapadlém zahradnictví olivovník. Ten jsem musela mít, i když jeho pěstování je v našich podmínkách nejisté. Riskla jsem to, asi zvítězila nostalgie a vzpomínky na "minulý život" v krásné sladké Francii.



Mějte se báječně
Margit

4 komentáře:

  1. :-)Margitko, byla jsem na zámku ubytovaná rok :-)ale to už je nějaký pátek, přišla povodeň a bylo po ... dále zámek Vinoř :-) Veltrusy, mám na ně krásné vzpomínky :-)Margitko krásný večer!

    OdpovědětVymazat
  2. ...no chtěla jsem Ti to do komentáře napsat, že jsem byla zámecká paní:-) realita byla, že jsem tam měla řízenou praxi ...ale fakt tam bylo nááádherně! Za odměnu jsme běhali na Říp, kdo měl málo, tak si to dal druhý den ještě jednou atd, to byla parádička!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj
    Díky za krásnou prohlídku.Zámky miluji.Prodejní akce jsou vždy supr,pokud to nejsou hadry.Keramika a ostatní tvoření mě vždy dostane.Určitě si vždy něco malého domu odvezu,pak vzpomínám odkud to je.Hezký den Marťula.

    OdpovědětVymazat
  4. Já souhlasím s Marťulkou do puntíku ,jen nééééé hadry!Také jsem kdysi měla stánek,vím co to je ,vzimě v létě....jsem ráda,že už TO nemám!Zahrádku máš pěknou ,Daja.

    OdpovědětVymazat