sobota 29. srpna 2015

Rozárka II


Rozárka je u nás skoro přesně 5 měsíců. Přibrala 6 kg. Ve srovnání s holanďankama je mnohem živější a zvídavější kozou. Je zatím hrozně mazlivá. Kozlik Brunďa se snaží, aby Rozárka respektovala jeho výsostné postavení coby hlavy stáda, tedy přesněji ministáda, ale kdepak, Rozárka ne a ne to pochopit. 

Zatím je cca stejně velká jako naše zakrslé koziny, je jí 7 měsíců, ale uvidíme, jak to bude časem, až vyroste do své skutečné výšky.


Jsem ráda, že, přes počáteční nevraživost, jsou už dneska všichni v pohodě a nemusíme dělit výběh. To v případě Rozárky skoro ani nemělo cenu, protože vždycky našla cestu, jak přeběhnout k ostatním, Je to holt holka společenská, prostě celá já :-)


Bohužel už poznala i horší stránku bytí u nás, spadla na ní kari síť (naše hloupost a její zvědavost), takže jsme šupajdili na veterinu, což bylo docela ve finále zábavné, v čekárně Rozárka mezi pejsky, kočičkami, křečkami, ale zvládla to s noblesou sobě vlastní. P.S. naštěstí vše bez následků.



P,S, končím, jdu makat, budu přidavačem, tedy přesněji budu obsluhovat míchačku betonu, děláme podlahu v novém bejváku pro kozy, tam právě  patří ty oné kari sítě. Kdybyste náhodou nevěděli poměr lopat písku a cementu je to 5:2, ale radši si to jdu ještě k manželovi ověřit :-)
heslo dnešního dne "přežít"

M.

Žádné komentáře:

Okomentovat