sobota 2. ledna 2016

Nový rok s Matyldou


Svátky a novoroční oslava je za námi a zase začínají běžet všední dny...

Nemám ráda houpačky a mám pocit, že u nás se houpeme už nějak dlouho (rozuměj jednou nahoře, jednou dole), silvestrovské oslavy nevyhledáváme a navíc, co máme koziny, nemusím ani ohňostroje.
Letos se sousedi asi chtěli pochlubit, kdo dá lepší ohňostroj a tak odpalovali a odpalovali hezky v průběhu celého silvestrovského dne, samozřejmě co nejdál o jejich zvířátek a co nejblíž k našim zvířátkům ... A tak místo toho, abych ocenila jejich snahu, jsem trpěla pohledem na náš výběh, kde pobíhaly naše vystrašené  kozy a nevěděly, co se děje ...  Když jsem je zavřela do chlívku, bylo to ještě horší. To jen takový můj povzdech, jinak samozřejmě proti zábavě nic nemám :-)

Přeji Vám všem, aby vaše dny (samozřejmě všechny  :-) ) v příštím roce nebyly jak na houpačce, aby, pokud je to tak, jak chcete, to pokračovalo a pokud, jako já, si přejete, aby se to konečně už srovnalo, tak aby nám to všem vyšlo. Něco bohužel na nás čeká, aniž to víme a můžeme změnit a ovlivnit, něco ale pro to můžeme udělat my ... Tak hurá do toho!

Děkuji všem odvážlivcům, kteří chodí ke mě na blog na návštěvu a ještě k tomu mi nechávají komentík. Těší mě to.

Abych nekončila dnešní příspěvek smutně, tak níže důkaz, že i u nás není jen šedivo ...
Mezi svátky jsem si prohlížela stránky prodeje a nákupu zvířátek a zaujal mě tam inzerát na prodej kozičky bílé (kříženky kozy bílé a AN), nelenila jsem a hned majitele kontaktovala. Jela jsem se tam podívat a nevím, co jsem očekávala, ale byla jsem zklamaná... prostředím, majiteli a hlavně kozičkou. Byla taková drobná, ušmudlaná, špinavá, divoká. Už jsem byla připravená odjet a odmítnout ji, když v tom můj muž, když viděl v mých očích zklamání, mi řekl, ať si ji vezmu a prostě ji zachráním, protože u nás se bude mít rozhodně lépe.
A tak mám už kozy 4. Ta nová je úplně vlevo na fotce s ušima dolu - Matylda jí říkáme.
Doufám, že se jí bude u nás líbit a bude spokojená, jako jsou ostatní :-).




Mějte samé krásné dny!!!
Margo

4 komentáře:

  1. To jsou krásné kozičky a je dobře, že jste tu jednu přemístili do lepšího prostředí k vám. A pokud jde o ty ohňostroje a petardy, nesnáším je a můj kocourek byl z nich vyděšený. Nemám ráda tyhle druhy zábavy, halasné, hřmotné, na povel...Jedna má kamarádka říká, že prázdný sud nejvíc duní a zjišťuji, že to takové opravdu je, že nejvíce hluku dělají jen určití lidé... Měj se moc krásně v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, tak konec příspěvku mě zahřál u srdce :-) Ať se Matylda brzo zabydlí a ochočíte si ji a celé rodině přeji ať se divoké dny zklidní a můžete žít v klidu ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. krásná kozička - já sama také nemám takové rádoby ohnostroje ráda, ale náš pes je vyjímka a sleduje pouštění rachejtlí s opravovým požitkem, nejen že je přilepený na okně, ale musíme mu je i otevřít. Jinak máme melu doma.

    OdpovědětVymazat
  4. To je hezký, Matyldě bude u Vás určitě dobře. Klidný zimní čas přeji. Pavel

    OdpovědětVymazat