sobota 27. února 2016

Hortenzie poněkolikáté

Mám radost. Konečně se mi podařilo usušit hortenzie. Zkoušela jsem to několikrát, na všechny doporučované způsoby, ale nikdy se nezadařilo. Až teď. Pravda, není jich moc, je to tím, že jsem zase nevěřila, že to vyjde,tudíž jsem je ani neplánovala do nějaké vazby a ono jo. Tak k nim dosuším třeba růže, to by mohlo být hezké, 



Mějte se fajnově
Margo

4 komentáře:

  1. Margo, já suším hortenzie každý rok, ale trvalo mi to, než jsem přišla na ten správný postup... Sušit dávám květy ty až hodně pozdní, jednou jsem je řezala dokonce až v říjnu a mohou být buď v trošce vody (cca 2 cm) nebo už nechat úplně nasucho. Některé i přesto při sušení zvadnou, ale většina je krásně usušená. Tak ať se ti daří . :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám hortenzii v květníku a na zimu jí přezimovávám v dílně. Letos jsem květy ostříhávala až když jsem jí dávala před prvními mrazy do dílny. Až ale asi kolem Vánoc jsem jim našla místo, kam jsem je naaranžovala a musím se smát, že mě to nenapadlo dřív :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám hortenzii v květníku a na zimu jí přezimovávám v dílně. Letos jsem květy ostříhávala až když jsem jí dávala před prvními mrazy do dílny. Až ale asi kolem Vánoc jsem jim našla místo, kam jsem je naaranžovala a musím se smát, že mě to nenapadlo dřív :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Margitko, hortenzie suším každý rok - udělají přes zimu pěknou parádu. Mám je moc ráda - zahradám vždy sluší.
    Iva

    OdpovědětVymazat