čtvrtek 17. listopadu 2016

Zelí a těstoviny

... mám docela problém doma vařit pro všechny členy naší rodiny, aby to jedli všichni.
Jsme taková zvláštní rodinná sešlost - někdo jsou vega, někdo je vege, někdo klasik.
Navíc naši vega nechtějí jíst společně s klasik, protože jim to vadí, klasik zase odmítá jíst jako vega, no prostě je to takový zamotaný :-)
(pryč jsou u nás doby z mého dětství, kdy jsem vždycky dostala naložíno na talíř a dokud jsem to nesnědla, tak jsem nesměla odejít od stolu, což vždycky končilo brekem a křikem, myslím, že určitě taky někdo pamatuje, dokonce i ve školní jídelně nad námi stály učitelky a hlídaly, aby se snědlo... vzpomínky na nakydaný rýžový nákyp na talíři s jednou švestkou uprostřed hroudy rýže a dvěma peckami na kraji talíře jsou pro mě věčné :-) fuj)

No ale abych se vrátila k tomu původnímu je úplně jednoduchá mňamka, na které poslední dobou ujíždíme a to všichni. A to je to hlavní!
Jsou to těstoviny, nejlépe široké nudle nebo rozlomené špagety s, na nudličky nakrájeným, zelím. Navíc zelí tak nějak k podzimu patří, takže je to teď i tématické :-) 

podusit zelí

občas přidám i nakrájenou papriku


dochutit malinko sojovou omáčkou (u nás ne moc)






možná někomu přijde recept podobný jako nabízejí v jistých bistrech rychlého stravování, ale my je nenavštěvujeme, takže pro nás super domácí jídlo

Mějte se fajnově
Margo

2 komentáře:

  1. To vypadá opravdu moc lákavě.. Děkuji za recept.😉
    A co se týká zážitků ze školní jídelny.. Brr radši nevzpomínat. Přeji ti krásný advent. Z❤

    OdpovědětVymazat
  2. Margitko, tuto pochoutku také dělám, rychlé a výborné jídlo.
    Iva

    OdpovědětVymazat