středa 18. července 2012

Balzamína (impatiens)

Každé jaro, asi pod vlivem natěšení se na sluníčko a teplo, vymýšlím, jaké kytky si zasadím do truhlíků a květináčů  - na zahradu. Moje zkušenosti jsou takové, že nejlepší do květináčů a truhlíků jsou muškáty. Přesto se sama nikdy neposlechnu a kupuji další druhy, o kterých vím, že se jim " u nás" zrovna moc nedaří nebo se o ně zkrátka neumím postarat. No letos na jaře jsem zase improvizovala a kromě muškátů jsem pokoupila i jiné a hlavně .... balzamíny. Měly bílý květ a to rozhodlo. Bohužel dneska vypadají takto .....








Dočetla jsem se, že pokud jim padají listy, potřebují se přemístit. Tak jsem je přemístila na přímé sluníčko (tedy, pokud svítí). Uvidíme. Možná jim "pomohlo" i nestálé počasí, které teď panuje.
Doufám, že Vašim kytičkám se daří lépe ...
Mějte se krásně
Margit

3 komentáře:

  1. Ahoooj Margitko, s kytkama jsem na tom letos obdobně, nějak se mi nedaří, lobelky mi připochcípávají :-)
    Jinak razítka ... fler- Baruška27 u mě na blogu dole v obchůdkách máš odkaz, a nebo MMB Kája77- ID 34876, taky super, je rychlá a moc šikovná, razítka jsou od obou hluboká, do hlíny super! Zkoušela jsem sama rýt, sem tam něco si udělám...tyto alá Provence jsou od Káji77.
    Krásné léto !

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Margitko, obecně mi přijde, že se letos kytkám moc nedaří. Napřed zima, pak zase velký vedro a teď každý den prší a je málo sluníčka. Navíc mám obavu, že teplo a každodenní déšť bude přát padlí a bude úplně po kytkách. No uvidíme. Balzamíny pěstuji ve stínu a nenechávám je vyschnout, pořád chtějí mít vlhkou hlínu, ale zase ne přemokřit, pak uhnívají. Sázela jsem do běžného substrátu pro balkonovky.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Margit,já je už nesadím asi to neumím ,vždy dopadnou jak ty Tvé ale dej se na leníny,takový jak máš Ty jsem ještě neviděla,a ještě zimuje v kýblu,to je paráda!Daja

    OdpovědětVymazat