středa 22. února 2012

Mátový sirup

Mátový sirup je pro mě vzpomínkou na dobu, kdy jsem bydlela ve Francii. Tam je totiž mátový sirup hodně oblíbený, tedy aspoň tam, kde jsem pobývala. Ale nepije se tam a priori jako příměs do koktejlů, ale jako to známe my, tedy jako šťáva s vodou nebo, což je pro mě daleko lahodnější, jako šťáva s mlékem.
V Praze jsem tento originál sirup těžce sháněla, několikrát mi ho přivezla majitelka jednoho pražského obchodu, co dováží a prodává francouzské pochutiny. Dnes jsem byla v Lidlu a představte si, že tam doprodávají sirupy německé, ale pozor mátové. Já ho ještě prodávat neviděla, ale kolegyňka v práci říkala, že ho tam občas prodávají, nevím.  Co jsem vlastně tímto příspěvkem chtěla říct? Pokud rádi ochutnáváte a poznáváte nové chutě, neváhejte a zkuste tento sirup (není to originál, ale chutná dobře), stojí to za to. Verze mátového sirupu s mlékem (poměr jako klasik voda se šťávou) nemá chybu. Jo ještě pro úplnost, samozřejmě nejlépe chutná v létě, ale mě chutná pořád.


2 komentáře:

  1. Díky za typ. V Lídlu se po něm mrknu. Mátový čaj mám hodně ráda, takže mě to láká. Slávka

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem ho neviděla, ale dcera miluje mátový čaj.

    OdpovědětVymazat