pátek 16. listopadu 2012

Hummus po našem

Hezký večer všem,

zítra budeme slavit. Kromě všeobecně známých dobrot, pomazánek, salátů, udělám jako vždy i něco trochu nevšedního, i když vím, že tahle mňamka určitě ze stolu nezmizí první, tedy přesněji, nezmizí zcela ani během zítřejšího odpoledne, ba ani večera. Chlapi většinou ani neochutnají, dámy ale jo. Tentokrát přišla řada na hummus. Dělám docela často, máme to rádi.


Co potřebujeme:
cizrnu - dříve jsem poctivě kupovala, namáčela, vařila, teď kupuji už sterilovanou cizrnu v jemně slaném nálevu, kterou jen jednoduše scedím a vložím do vysoké nádoby
+ sezamovou pastu Tahini
+ trošku olivového oleje
+ špetku koriandru (ten já osobně nepoužívám)
to vše přidám do vysoké nádoby k cirzně a rozmixuji (jde to trochu ztuha)
vůbec nevadí, že se nepodaří rozmixovat všechno, já osobně mám radši, když  naopak není rozmixováno zcela
a je to
jo někdy přidám i trošku citronové šťávy, je to takové jemnější
přendám do jedné misky,pokapu ještě trochou olivového oleje a podává se
každý si nabírá
nejlepší je k tomu arabský chléb, ale zítra budu hodná a nebudu na něm trvat ...




... pokud má hummus (a vůbec cizrna) ve vašem jídelníčku místo, je to super, pokud ještě ne, zkuste ....
Dobrou chuť
Margit

1 komentář: